/

14 september 2018

Bezoek : Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Beste collega's,

 Op zaterdag, 20 oktober, organiseert de BRK-APROA een uniek geleid bezoek aan het Instituut van de Ursulinen en de wintertuin, Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Programma van de dag

9.30 u ontvangst met koffie of thee en een plakje fruitcake

10u      bezoek

13u      lunch (optioneel)

Prijs : 15 € (inkom, rondleiding, koffie/thee en fruitcake)

Restaurant : een voorstel voor een democratisch geprijsd lunchmenu is opgevraagd aan een restaurant aldaar. We houden u op de hoogte.

 

onbekend.png

  

onbekend_1.png

 

 

De hele school en het indrukwekkende klooster van de zusters ursulinen was in het verleden een 'kostschool voor jonge dames' met een internationale reputatie. Dit komt tot uiting in de prachtige architectuur. Tot op heden is het instituut wereldberoemd omwille van de unieke symbiose tussen diverse stijlen: neo-romaans, neo-klassiek en empire, de neogotisch en art nouveau.

U krijgt toegang tot de verschillende ruimtes die door de Vlaamse overheid als monument beschermd zijn: de zaal van St. Ursula, het Alpensalon, de empire galerij Rijk, de feestzaal, de neogotische kloosterkerk, de galerij van de piano's, de kapel en het museum. Parel op de kroon is de bijzondere wintertuin met glas-in-loodramen in art nouveau-stijl, die tot de verbeelding spreken. 

Mario Baeck, licentiaat in de germaanse filologie, doctor in de kunstgeschiedenis en specialist in de toegepaste kunst van de 19e en 20e eeuw (art nouveau en art deco) zal ons doorheen dit boeiende gebouw gidsen. Hij zalk ook vertellen over de vijf restauratiecampagnes die de vzw heeft opgezet sinds 1994.

 

Meer info: http://www.visitwintertuin.be

Aandacht: het aantal deelnemers is beperkt, aarzel dus niet om snel in te schrijven. 

Het bezoek begint om 10u stipt!!!

Als u wil deelnemen: 

1.     antwoord dan op deze mail ten laatste vóór 10 oktober

2.     stort tegelijkertijd het verschuldigde bedrag van 15 € op de rekening van de BRK-APROA BE02 0682 08318540 met vermelding wintertuin en de naam van de deelnemer(s) (uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van dit bedrag)

3.     kan u in uw mail al (vrijblijvend) aanduiden of u geïnteresseerd bent in de lunch? Verdere gegevens hierover volgen en de betaling  hiervan gebeurt ter plaatse.

We hopen u talrijk te mogen ontmoeten

Met vriendelijke groeten,

Géraldine Bussienne, voor de Raad van Bestuur BRK-APROA

 

Ursulineninstituut

Bosstraat 9

2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

 

Met de wagen

Vanuit Antwerpen of Brussel via E19-A1, uitrit 9 (Mechelen-Noord). Sla rechts af en neem de N16 richting Mechelen. Neem even verder vervolgens de R6 richting Lier. Op het einde van de R6 sla links af en neem de Mechelsesteenweg. Blijf volgen tot in het centrum Sint-Katelijne-Waver en neem rechtdoor de Leliestraat. Aan de verkeerslichten sla links af en neem de Berlaarbaan. Volg deze circa 1.4 km. en sla rechts af de Bosstraat in richting Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De ingang van de Wintertuin is de eerste deur vanaf de dorpskern.

Er is vrije parking naast het Ursulineninstituut en op bepaalde tijdstippen tegenover het complex.

 

Met het openbaar vervoer (Antwerpen-1u./Brussel-1u.)

·       Trein: station Mechelen (lijn Antwerpen-Brussel)

·       Bus: vanuit NMBS-station Mechelen, neem aan de bushalte tegenover het station op perron 11 bus 511 (Mechelen-Herentals) om 8.50u en stap af om 9.06u aan halte Onze-Lieve-Vrouw-Waver Kerk en wandel terug tot de ingang van de Wintertuin (eerste deur vanaf dorpskern).